Oblicz pole prostokąta.
:) : Stosunek boków prostokąta wynosi 3:4. Jeśli krótszy bok tego prostokąta zwiększymy o 1 cm, a
dłuższy zmniejszymy o 1 cm, to otrzymamy kwadrat. Oblicz pole prostokąta.
15 maj 18:32
kylo1303: oznacz sobie boki prostokata jako 3x i 4x a nastepnie napisz rownanie wynikajace z daleszej
tresci zadania.
15 maj 18:34
:) : jak napisać to równanie

;>
15 maj 18:40
Eta:
Dla kwadratu: 3x+1=4x−1 ⇒ x=2
Dla prostokąta: a=3x=6 , b=4x=8
P=a*b=.....
15 maj 18:53
:) : dzięki
15 maj 18:59