matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Ewelina:
Oblicz pochodną funkcji: a) f(x)= 4ln(x
3
+1)=
5x+1
x
3
+2
b) f(x)= 4e
3x
2
+1
+
x+1
x
3
−5
c) f(x)= 5
√
2x
3
−6x+5
+
5x+1
x
3
+2
15 maj 14:27
Ewelina:
ponawiam prośbę
15 maj 15:13
konrad:
a jakiś wkład własny?
15 maj 15:19