matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi o wykł. rzecz.
Glopek . :
potęgi o wykładnikach rzeczywistych . Oblicz
15 maj 13:51
Bogdan:
392 = 8*49 = 2
3
*7
2
3
−1
* 7
−1/3
* 3
2/5
=
(2
3
* 7
2
* 2
1/4
* 3
3/10
)
−2
7
−1/3
* 3
−3/5
=
= ... dokończ
2
−6
* 7
−4
* 2
−1/2
* 3
−3/5
15 maj 14:54