Funkcje trygonometryczne i inne
Pickwick: Zadanie 1. Oblicz pole trójkąta równoramiennego wiedząc, że ramię długości 8
tworzy z podstawą kąt 30 stopni.
Zadanie 2. Wyznacz pozostałe funkcje trygonometryczne kąta α wiedząc, że
cosα= 23
Zadanie 3. Rozwiąż nierówność 2x2 + 12 ≤ 10x
Zadanie 4. Zapisz funkcję f (x) = 4x2 + 4x + 5 w postaci kanonicznej. Podaj
współrzędne wierzchołka paraboli.
15 maj 13:48
picia:
1. P= 16√3
15 maj 14:13
picia: 2. z jedynki trygonometrycznej albo narysuj sobie trojkat prostokatny.
15 maj 14:14
picia:
3. x2−5x+6≤0
Δ,msc zerowe,parabola i przedzial
15 maj 14:16
picia:
4. policz p i q
wierzcholek W=(p,q)
postac kanoniczna y=a(x−p)2+q
15 maj 14:18
Pickwick: Dzięki bardzo a można prosic jeszcze o to jak do tego dojść. wszystko po kolei , bo ja tego
nie rozumię ... Jestem noga z matmy totalna
15 maj 14:30
picia:
h=4
podstawe juz mozesz z tw Pitagorasa
15 maj 14:43