Proszę o pomoc bo nie daje rady i zrobienie tego krok po kroku:)
Michal123:
7.Przekątne dwóch ścian bocznych poprowadzonych z tego samego wierzchołka są przystające i
każdą z nich między tymi przekątnymi ma 60 stopni.Oblicz objętość bryły
9.Podstawa graniastosłupa prostego jest trójkątem prostokątnym , w którym przyprostokątna jest
równa 4cm,a jeden z jego kątów ma 45 stopni . Powierzchnia boczna po rozwinięciu na
płaszczyznę jest kwadratem. Oblicz pole powierzchni bocznej Tego graniastosłupa.
10.Na podstawie graniastosłupa prawidłowego trójkątnego opisano koło o promieniu 4√3cm.Kąt
nachylenia przekątnej ściany bocznej do podstawy wynosi 60 stopni . Oblicz objętość i pole
powierzchni całkowitej graniastosłupa .
15 maj 12:19
Patronus: 7. A co to za bryła?
15 maj 12:42
Patronus: 9.Podstawą jest trójkąt prostąkątny równoramienny o bokach 4,4, 4√2
Czyli kwadrat który powstaje po rozwinięciu ścian bocznych ma krawędź o dł 4+4+4√2
Pb = (4+4+4√2)2
15 maj 12:45
Mila:

a=8
H=8
√3
dokończ, objętości pole pow. z wzorów, które powinieneś znac.(są w teorii −lewa strona)
15 maj 17:01