matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole i obwód.
krzys:
wysokość w trójkącie równobocznym jest równa 15cm . oblicz pole i obwód.
15 maj 08:37
Patronus:
h=15
a
√
3
h =
2
15 = U{a
√
3
{2} 30 = a
√
3
|*
√
3
30
√
3
= 3a a = 10
√
3
1
P=
*a*h
2
Ob = 3*a
15 maj 08:53