matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie
lucy:
Napisz równanie prostej prostopadłej do y=2x−1 tak by przechodziła przez punkt B (−1,3)
14 maj 20:41
Basiek:
prostopadła
1
a'=−
2
1
więc y=−
x+b
2
1
3=−1*−
+b => b=.....
2
i podstawić
14 maj 20:42