matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
bart:
. Rozwiąż te równania stosując wzory Cramera (p+1)x – py = 1 2x + (p−1)y = 3p da sie z tego wyznaczyc jakies rozwiazania calkowite czy zostanie z parametrem p?
14 maj 20:22
Eta:
Parametr "p" zostanie
W
x
x=
W
W
y
y=
dla W≠0
W
14 maj 20:45