POMOCY !!!!!!!!!
maciek: do akwarium o wymiarach 80cm 50cm 60cm wlano wodę do 34 wysokości ile litrów wody jest w
akwarium
14 maj 19:20
Maslanek: V=0,8*0,5*0,45 (m3)
14 maj 19:21
maciek: a dokładniej
14 maj 19:22
Maslanek: V=8*5*4,5 (dm3)...
14 maj 19:23
14 maj 19:24
picia: a co dokladniej? wysokosc 0,6m 0,6*0,75=0,45m
14 maj 19:24
maciek: ile to będzie w litrach

14 maj 19:25
picia: 1dm3=1litr
14 maj 19:26
maciek: dzięki za pomoc
14 maj 19:27
Eta:
1litr = 1dm
3
wymiary akwarium w decymetrach : 8dm, 5dm, 6dm
V= 6*5*6 dm
3= 180 litrów
14 maj 19:28
1985gonzo: 1dm3=1litr
zamieniasz metry na decymetry
1wielkość zmniejszasz do 34 wartości (poziom napełnienia)
6*34=412
i dalej liczysz jak ci napisali poprzednicy
14 maj 19:29