matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania wymierne
Reda:
Rozwiąz równanie:
6x−4
=−2
2−3x
Pomocy ! Umie ktoś wytłumaczyć jak to się robi? Są to równania wymierne
14 maj 19:10
Maslanek:
6x−4=2(3x−2) D=R\{2/3}. Odp. D
14 maj 19:11
Reda:
dzięki
14 maj 20:18