matematykaszkolna.pl
kolejny tasiemiec ? xpt: Basia, timuś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tudzież inni użytkownicy/administrator tego forum) Temat z 1000 odpowiedzi trzeba dość długo scrollować, no i troche sie ladują te obrazki . . . Więc (tfu nie zaczynamy zdania od więc) Z powyższych cyrkumstancji (makaronizm się szerzy :P) postanowiłem stworzyć nowy temat. Tym razem jednak proponuję skończyć wątek na jakiejś okrągłej liczbie typu 512 czy 1024 ;)
24 kwi 20:46
tim: xpt.. Zakończ tamten post na 1024 Ok nowy post emotka
24 kwi 20:47
Eta: Nie udzielam się bo mnie tu nie ma emotka
24 kwi 20:49
xpt: Eta − użytkujesz to forum, nieprawdaż ? Toteż wydaje mi się, że jesteś osobą, ktorą można nazwać użytkownikiem płci (tej piękniejszej ;) ). Co za tym idzie mozesz się tutaj udzielać. Co należało dowieść ;P
24 kwi 21:34
xpt: Jakub: A może by tak zrobić kanał IRC do tego forum? (Głownie to chodzi o to, żeby tim mógł się wyszaleć bez pisania 1000 odpowiedzi do tematu =))
24 kwi 22:16
Jakub: He, he. Tim miałby własny kanał IRC, gdzie by szalał. A tak serio to nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Nie wciągnąłem się w IRC'a.
24 kwi 22:57
xpt: Ogólnie IRC jest dość prosty, jedna osoba zakłada kanał i ma prawa administratora (może nadawać prawa administratora komu innemu / ograniczyć innym dostęp do kanału / dać kicka bądź bana). Kiedy wszyscy wyjdą z kanału przestaje on istnieć, dlatego niektórzy zostawiają boty na kanale (które, np. automatycznie nadają prawa administratora określonemu użytkownikowi gdy ten wejdzie na kanał), bądź też korzystają z klienta IRC na shellu (np. tekstowego IRSSI ;) ). Istnieją gotowe aplety do wykorzystania na stronie (napisane w javie czy ajaxie) Poniższy link zaprowadzi Cię do kanału #matematyka.pisz.pl na serwerze irc.quakenet.org http://widget.mibbit.com/?server=irc.quakenet.org&nick=gosc_%3F%3F%3F&channel=%23matematyka.pisz.pl&customprompt=Welcome%20To%20MibChat&customloading=maybe%20you%20need%20to%20close%20other%20Mibbit%20windows%20first...&settings=22041f31cac0adf2d1959cdc21aed853 Jeżeli kanał nie będzie istniał to zostanie on stworzony, a osoba która pierwsza wejdzie będzie miała prawa administratora. Domyślna nazwa użytkownika (ustawiona przeze mnie) to gosc* gdzie * to dowolna liczba 3 cyfrowa Podobne cudo można też wstawić na tej stronie (bez linków do zewnętrznych klientów webowych).
24 kwi 23:23
xpt: Przez ostatnie 45 minut na kanale IRC byli: xpt gosc 126 aka Jakub gosc 065 aka bbbbbbbbb gosc 082 A ja idę spać! Dobranoc wszystkim!
25 kwi 00:08
Bogdan: Ja byłem gościem 082. Jestem pod wrażeniem . Dobranoc xpt
25 kwi 00:13
tim: Szalejemy! emotka
25 kwi 09:31
tim: Ale nas dużo − ja, zdesperowana i 3 gości bylo
25 kwi 09:31
xpt: tim − to chodź teraz to pospamujemy na tymczasowym* IRCu :P *dopóki Jakub nie zechce zrobić oficjalnego kanału (może nawet pod tą samą nazwą)
25 kwi 12:01
tim: Ja siedze
25 kwi 12:04
@Basia: Witam wszystkich. 1. IRC to świetny pomysł, ale może jednak najpierw wstawianie liter i cyfr na obrazkach! 2. 1024 jestem w stanie zaakceptować (och ci informatycy !) 3. Wrócę gdy tylko "odpracuję" obowiązki domowe. Na razie pa !
25 kwi 12:27
@Basia: Jakiś kolorek w pierwszym wpisie by się przydał. Łatwiej byłoby post odszukać. Może jeszcze raz napiszesz xpt ?
25 kwi 13:33
tim: Ale że co?
25 kwi 13:35
@Basia: Tamten post był zauważalny, bo "krzyczały" kolorowe wykrzykniki. Teraz wykrzykniki w nagłówku nie wyświetlają się kolorowo. Więc może jakieś inne kolorki, albo emotikonki dałoby się wpakować. Xpt będzie wiedział jak to zrobić.
25 kwi 13:37