pomocy
Dominika: Na okregu o promieniu 2cm opisano trójkat prostokatny o przeciwprostokątnej długosci
10cm. Znajdz długosc pozosałych boków
24 kwi 20:43
Dominika: Na okregu o promieniu 2cm opisano trójkat prostokatny o przeciwprostokątnej długosci
10cm. Znajdz długosc pozosałych boków
24 kwi 21:26
Bogdan:

a > 0, b > 0, x > 0.
a = x + 2
b = 2 + 10 − x => b = 12 − x
c = 10
Z wzoru Pitagorasa: (x + 2)
2 + (12 − x)
2 = 100 oblicz x i po kłopocie
24 kwi 21:42
kalu: (x + 2)2 + (12 − x)2 =100
5 paź 13:53