matma
niunia: narysuj wykres funkcji y=−1/2x−1/2 a następnie podaj wlasnosci tej funkcji.
14 maj 17:38
niunia: 1) rozwiąz równanie
a)18x+2x=0
b)x+6x+9=0
c) 24x−x=144
c)x+4x+4=(x+2)(3x−4)
2) przedstaw trójmian kwadratowy w postaci iloczynowej
a)y=3x−5x+4
b)y=−x+3x+4
14 maj 18:03
Sławek: tam jest pluś czy kwadrat czy co?
14 maj 18:04
niunia: tam sa i kwadraty i plusy,kurde nie moge kw wpisac
14 maj 18:51
niunia: 1) rozwiąz równanie
a)18x +2x=0
b)x +6x +9=0
c) 24x −x=144
c)x+ 4x +4=(x+2)(3x−4)
2) przedstaw trójmian kwadratowy w postaci iloczynowej
a)y=3x − 5 x+4
b)y=−x+ 3 x+4
14 maj 18:51
niunia: i znow kwadratów nie ma
14 maj 18:52
niunia: 1) rozwiąz równanie
a)18x^
b)x^
c) x^
c)x^
2) przedstaw trójmian kwadratowy w postaci iloczynowej
a)y=3x^
b)y=−x^
14 maj 18:53
niunia: moze teraz cos bedzie wiadomo
tam gdzie te cyfry to maja byc kwadratowe
14 maj 18:53