Rozwiążecie to. Prosze...
Natalia: Oblicz:
a)(0,0036*625)
0,5
c)6
0,5*2
2,5*27
1{2}
d)U { {p3)*27{2}{3} } { 9{3}{4} }
e)0,75{1}{7}*{4}{3}
1{7}*π
0
f) 18{1}{2}*2{1}{2}+3{1}{2}*27{1}{2}
g)2{1}{4}*8{1}{4}−16{1}{3}*
3√4
h)(3
−0,75)
−4 : (9
−1,5)
1{3}
14 maj 17:27
Aga1.: Nie wiadomo o co chodzi, zapisy jak z kosmosu.
15 maj 09:55
Beti:
a) (0,0036*625)0,5 = √0,0036*625 = √0,0036*√625 = 0,06*25 = 1,5
c) 60,5*22,5*271/2 = 61/2*25/2*271/2 = (2*3)1/2*25/2*(33)1/2 =
21/2*31/2*25/2*33/2 = 26/2*34/2 = 23*32 = 8*9 = 72
15 maj 11:07
Beti: O ile dobrze rozszyfrowuję tę mozaikę:
| | √3*272/3 | | 31/2*(33)2/3 | | 31/2*32 | |
d) |
| = |
| = |
| = |
| | 93/4 | | (32)3/4 | | 33/2 | |
3
1/2+2−3/2 = 3
−1+2 = 3
1 = 3
15 maj 11:14