matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak wyznaczyć x
acha:
p=3e
−kx
wyznaczyć x
14 maj 17:00
Basia:
3e
−kx
= p /:3 e
−kx
=
p
3
/ln() lne
−kx
= ln
p
3
−kx = ln
p
3
/: (−k) x = ...................... dokończ
14 maj 17:11