Mam to Obliczyć z różniczki w punkcie?Bardzo Was proszę pomóżcie!
Moniczka: arccos0,499 ?
14 maj 16:06
Basia:
h*f'(x
0) ≈ f(x
0+h) − f(x
0)
f(x
0+h) ≈ f(x
0)+h*f'(x
0)
przyjmij:
x
0 = 0,5
h = −0,001
masz:
arccos(0,499) = arccos(0,5−0,001) = arccos(0,5)−0,01*U{−1}{
√1−(0,5)2
14 maj 16:16
Basia: poprawka do ostatniego zapisu
| | −1 | |
=arccos(0,5) − 0,001* |
| |
| | √1−(0,5)2 | |
obliczenia zrób sobie sama
14 maj 16:17
Moniczka: Dziękuję Tobie strasznie!
14 maj 16:37
Patronus: Nie Tobie tylko Ci i strasznie to chyba niezbyt pozytywnie
14 maj 16:48
Artur z miasta Neptuna: źle to jest!
16 maj 18:30
Mateusz:
Moderator ma robotke znow.
19 maj 23:17
Basia:
teraz pod Artura.... ktoś się podszywa; pod Moniczkę ta sama osoba
zaraz to pokasuję.........................
19 maj 23:21
Mila: Basiu, nie denerwuj się.
19 maj 23:32
Moniczka: chuj dupa cycki!
23 maj 23:35