Zadanie tekstowe.
Pilne!!!!: Na drodze długości 36 m przednie koło ciągnika wykonało o 6 obrotów więcej niż tylne. Gdyby
obwód każdego koła zwiększyć o 1 m, to na tej samej drodze przednie koło wykonałoby o 3 obroty
więcej niż tylne. Oblicz obwody kół ciągnika.
14 maj 11:17
ania: małe koło 2m duże 3m
14 maj 12:02
Pilne!!!!: a mozna poprosic o układ?
14 maj 12:33
Eta:
x−− obwód małego koła
y −− obwód dużego koła , x,y >0
| 36 | |
| −−− ilość obrotów koła małego na drodze 36m |
| x | |
| 36 | |
| −−−− ilość obrotów koła dużego na drodze 36m |
| y | |
teraz rozwiąż układ równań:
otrzymasz : x= 2m i y= 3m
Powodzenia
14 maj 12:46
Pilne!!!!: dziękuję
14 maj 13:32
cybermarian: β− osm + ∑Mesx = ⇒⇒ NIwxΩ
18 kwi 11:22
Eta: eloszka co tam jak tam ? XD
18 kwi 11:24