funkcja homo
Alois~: wyznacz dziedzine, ZW, następnie odczytaj zbior rozwiazan dla f(x)≥5
zaczęłam od dziedziny
rozpatrzyłam |x+2|=1
czyli D: R− {−3, −1}
i teraz powinnam liczyc ze wartosc bezwzględna zapisac tak jak jest czyli rozwiązac:
i potem drugi przypadek ?
| 2x−1 | |
| czy dobrze myślę? |
| −x−2−1 | |
13 maj 23:07
Eta:
Dobrze myślisz , ale zapisz koniecznie,że:
| | 2x−1 | |
dla x ≥ −2 f(x)= |
| =... |
| | x+2−1 | |
| | 2x−1 | |
dla x <−2 f(x)= |
| = ... |
| | −x−2−1 | |
13 maj 23:14
Mila: Dla x+2≥0⇔x≥−2
| | 2x−1 | | 2x−1 | |
f(x)= |
| ⇔f(x)= |
| |
| | x+2−1 | | x+1 | |
dla x<−2
| | 2x−1 | | 2x−1 | | −2x+1 | |
f(x)= |
| ⇔f(x) = |
| ⇔f(x)= |
| |
| | −x−2−1 | | −x−3 | | x+3 | |
doprowadź do postaci kanonicznej( albo tabelka, jak Cię uczono?) i narysuj dwa wykresy
pamiętając o dziedzinie.
13 maj 23:21
Eta:
13 maj 23:21
Mila: oj, wyłączam się.
13 maj 23:22
Ajtek:
Mila na mnie "krzyczysz" w sasiednim wątku, a jak widzisz są tutaj
tęgie głowy matametyczne 
Witaj
Eta 
.
13 maj 23:27
Godzio:
Ajtek dawno nic nie było

muszę coś wymyślić
13 maj 23:29
Eta:
Witaj
Ajtek
13 maj 23:29
Eta:
A
Godzio ciągle
13 maj 23:30
Godzio:
Godzio ma kolokwium z OWI (ochrona własności intelektualnej) i prezentacje z niemieckiego

I
jak zwykle nic nie umie
13 maj 23:31
Ajtek:
Godzio, tylko coś na moim poziomie poproszę....
czyli 2+2=.....
Eta jabłuszkiem Ciebie nie obdaruję, nie działa mi klawisz "mniejszy" ewentualnie
"przecinek" na klawiaturze głównej

.
13 maj 23:32
Mila: Ajtek przypisujesz mi złe intencje, a jestem afirmatywnie nastawiona do świata.
Godzio znalazłam gdzieś Twoje piękne rozwiązanie pewnego równania z parametrem.Jak sesja, już?
A Juwenalia?
13 maj 23:35
Godzio:
Które
Mila 
? Sesja jeszcze nie na szczęście, to takie kolokwia z nudnych przedmiotów
... OWI, TI

A Juwenalia bardzo fajnie, pomijając, że jak szedłem w pochodzie to było tak
gorąco, że się gotowałem
13 maj 23:37
Alois~: jutro dokoncze

i napisze czy dobrze mi wyszlo
13 maj 23:40
Mila:
13 maj 23:59