Oblicz pierwiastek kwadratowy z podanej liczby
Lena:
a) 2
√2 + 3
13 maj 20:59
Lena: ma ktoś jakiś pomysł
13 maj 21:08
zecom?: 8 + 12√2 + 9 ? = 17 + 12√2
13 maj 21:08
Lena: czy trzeba zastosować wzory skróconego mnożenia
13 maj 21:10
Mila: √2√2+3=√(1+√2)2=1+√2
13 maj 21:51
Aga1.: b)
| | 33 | | 1 | | 1 | |
√2√2+ |
| =√(2√2+ |
| )2=2√2+ |
| |
| | 4 | | 2 | | 2 | |
13 maj 22:25
Mila: AGA
13 maj 22:33
damm: jak to rozwiązać? (√2−√3 − √2+√3)2
14 paź 13:55
justa: √49 ile to jest?
20 paź 11:51
Kaja: 7
20 paź 11:51