równanie trygon.
szeldon: Mógły ktoś napisać jak się to rozwiązuje i jakie są sposoby rozwiązywaania takiego równania/
| | pi | | 1 | |
cos ( 2x − |
| ) = − |
| |
| | 4 | | 2 | |
13 maj 20:56
Eta:
| | π | | 1 | | 2 | | 1 | |
cos(− |
| )= − |
| lub cos( |
| π)= − |
| |
| | 3 | | 2 | | 3 | | 2 | |
| | π | | π | | π | | 2 | |
cos(2x− |
| )= cos(− |
| ) lub cos(2x− |
| )=cos( |
| π) |
| | 4 | | 3 | | 4 | | 3 | |
| | π | | π | | π | | 2 | |
2x− |
| =− |
| +k*2π lub 2x− |
| = |
| π+k*2π , k€C |
| | 4 | | 3 | | 4 | | 3 | |
......
x=..... lub x=.....
dokończ....
13 maj 21:07
13 maj 21:08
szeldon: Ok dzięki a z czego wynikają równania w 1. linijce
13 maj 21:36
szeldon: Dobra już wiem
13 maj 21:45
Eta:
13 maj 21:48