równanie różniczkowe
Monia: rozwiąż równanie różniczkowe metodą przesidywań:
y'+y=e
xsinx
bardzo proszę o pomoc
13 maj 20:05
Monia: * przewidywań
13 maj 20:09
Krzysiek: nie wiem w jakiej postaci przewidywać rozwiązanie, ale metodą uzmienniania stałej jest w miarę
łatwo
13 maj 20:19
Monia: czy całka szczególna będzie miała postać ys=ex(Asinx+Bcosx) ? bardzo prosze o pomoc
13 maj 20:22
Monia: ale mam podane w poleceniu konkretnie metodę przewidywań...
13 maj 20:23
Trivial:
przewidujemy postać ys = ex(Acosx + Bsinx).
13 maj 21:48