zadanie
krzychu: W dwoch skrzyniach bylo razem sto jablek. Z jednej skrzyni przelozono 12 jablek do drugiej.
Wtedy w kazdej bylo tyle samo. Ile bylo poczatkowo w kazdej skrzyni?
13 maj 19:24
konrad: x+y=12
x−12=y+12
rozwiąż
13 maj 19:25
krzychu: x+y=100.
Matematyka bylo dawno temu a dziecku trzeba ppomoc
13 maj 19:30
krzychu: Pomoz
13 maj 19:32
konrad: no tak, 100

eh..
x+y=100
x−y=24
−−−−−−−−−−
2x=124
x=62
62+y=100
y=38
13 maj 19:33
krzychu: Dziekowka konrad. Wszystko jasne pozdrawiam
13 maj 19:40