pole trapezu ---. pitagoras\
anna: W trapezie równoramiennym wysokość wynosi 14, a przekątne przecinają się pod kątem prostym i
dzielą w stosunku 2:5. Oblicz pole trapezu. prosze o szczegółowe rozwiązanie
13 maj 18:59
asdf: @Basia
Masz błąd
4 + 8≠ 14
13 maj 19:14
Aga1.:

b
2=4x
2+4x
2
b=2
√2x
a
2=25x
2+25x
2
a=5
√2x
h=14
Dokończ i oblicz x, a następnie c
P=14c=
13 maj 19:16
Basia: właśnie zauważyłam i skasowałam; poza tym to nic nie da
trzeba trochę inaczej, ale teraz już nie mam czasu, więc jak masz rozwiązanie to napisz jakieś
wskazówki
13 maj 19:17
Basia:
to było do
asdf nie do
Aga1
13 maj 19:18