Wyznacz zbiór
:(: Wyznacz zbiór (B/A) ∩ N, jesli A= (−∞: −2tg 135) i b=<log2sin135: 10>
13 maj 18:25
Basia:
tg135 = tg(180−45) = −tg45 = ...... dokończ
| | √2 | | 21/2 | |
sin135 = sin(180−45) = sin45 = |
| = |
| = 2−1/2 |
| | 2 | | 21 | |
log
2sin135 = log
22
−1/2 = ..... dokończ
teraz zapisz A i B zwyczajnie
znajdź B\A i wybierz z tego przedziału liczby naturalne
13 maj 18:28
:(: Wyszedł mi zbiór pusty, dobrze?
13 maj 18:32
Basia:
niestety nie
A = (−∞; 2)
B = <−12; 10>
B\A = <2;10>
13 maj 18:34
:(: A nie, wyszło mi 2 3 4 5 6 7 8 9 i 10
13 maj 18:34
Basia: dobrze
13 maj 18:37