usuń niewymiernosć z mianownika
Nie pytaj mnie:
13 maj 18:12
Beti:
| 6 | | √3−(√2+1) | | 6√3−6√2−6 | |
| * |
| = |
| = |
| √3+(√2+1) | | √3−(√2+1) | | 3−(√2+1)2 | |
| | 6√3−6√2−6 | | 6√3−6√2−6 | |
|
| = − |
| = |
| | 3−2−2√2−1 | | 2√2 | |
| | 3√3−3√2−3 | | √2 | | 3√6−6−3√2 | |
− |
| * |
| = − |
| |
| | √2 | | √2 | | 2 | |
13 maj 18:21
Nie pytaj mnie: Wyznacz zbiór (B/A) ∩ N, jesli A= (−∞: −2tg 135) i b=<log2sin135: 10>
13 maj 18:22
Święty: tg135=tg(90+45)=−ctg45=−1
| | √2 | |
sin135=sin(90+45)=cos45= |
|
|
| | 2 | |
Dalej prosto
13 maj 18:24
:(: To wiem, chodziło mi tylko o to −2tg135 to bęzie −2 * −1


?
13 maj 18:27
:(: To wiem, chodziło mi tylko o to −2tg135 to bęzie −2 * −1


?
13 maj 18:27
Święty: Tak
13 maj 18:28
:(: kocham Cię
13 maj 18:28