Oblicz
gość: mx2−(m+2)x+2=0
−b/a<4
Trzeba to obliczyć
13 maj 18:06
Basia:
czyli co ? napisz porządnie treść zadania
13 maj 18:08
gość: To jest funkcja kwadratowa. Podstaw odpowiednie liczby pod litery i wykonaj obliczenia
13 maj 18:10
picia: jakie liczby?pod jakie litery?widac ze to funkcja z parametrem a Ty cos kombinujesz ze wzoru
vieta.
13 maj 18:12
gość: no tak, jest to 1 z założeń. x1+x2<4
−b/a<4
Teraz trzeba to obliczyć
13 maj 18:15
asdf:
c)mx2−(m+2)x+2=0 ma 2 różne pierwiastki, których suma jest mniejsza od 4
tak trudno skopiować
gość
13 maj 18:16
Basia:
m(m+2) < 4m
2
4m
2 − m
2 − 2m > 0
3m
2 − 2m > 0
m(3m−2)>0
dokończ
13 maj 18:17
gość: m=0
m=2/3
13 maj 18:20
picia: no a dalej? przeciez to nierownosc.
13 maj 18:22
asdf: NIE m = 0 tylko m > 0
| | 2 | | 2 | |
NIE m = |
| tylko m > |
| |
| | 3 | | 3 | |
teraz wyznacz cz. wsp.
13 maj 18:23
gość: m∊(−∞;0) i (2/3;∞)
13 maj 18:23
asdf: @gość
według Ciebie, np. − 6 > 0

?
13 maj 18:24
picia: @asdf dobrze mial. to msc zerowe i rysuje parabole
@gość dobrze, taki wychodzi przedzial
13 maj 18:25
Basia:
nie i tylko suma czyli ten znaczek: ∪
13 maj 18:25
gość: tak, dzięki
13 maj 18:25
picia: @asdf to TY? jakies bzdury piszesz.
13 maj 18:26
picia: no faktycznie, nie spojrzalem na ten znaczek
13 maj 18:27
13 maj 18:29
asdf: wiesz jak to jest jak człowiek robi wiele rzeczy na raz

ale i tak zjebalem i tak...
13 maj 18:30
picia: nie zartuj united wicemistrzem?:( to MOJ klub. od lat im kibicuje.
13 maj 18:30
Basia:
⇒picia
chyba znów ktoś się podszywa;
−6*(−18−2) to według Ciebie rzekomy asdf ile ?
13 maj 18:30
picia: no troche zje****s
13 maj 18:31
asdf: 120
13 maj 18:33
picia: kurde o co chodzi
13 maj 18:33
asdf: @Basia
Dobrze jest tak

Pomylilem się
@picia
no widzisz

a ja się cieszę..Ty za realem, ja za barcelona, ja za city, ty za united. Ale
jaka dramaturgia pod koniec człowieeeeku

wejdz na sport.pl i poczytaj, city musiało wygrac
bo united wygrało (przed kolejką mieli tyle samo pkt). Do 90 minuty City przegrywało 2:1, a
ostatnia bramka dla City wpadła w 94 minucie (na 3:2).
PS. Arsenal w lidze mistrzów, wygrał 3−2 z west~~
13 maj 18:33
asdf: ktoś zaczął się już podszywać.... np. post z 18
33 nie jest mój. Co za dzieci neo
13 maj 18:34
picia: no to mam dola
13 maj 18:42