matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logar
madzia21:
udowodnij ze jesli log
12
3= r to log
12
2 =
1−r
2
bede wdzieczna na pomoc
13 maj 15:26
Maslanek:
12
r
=3 12
(1−r) * 1/2
= 2 (12*12
−r
)
1/2
= 2 2
√
3
* 12
−r*1/2
= 2
√
3
12
−r*1/2
=
3
√
3
12
r*(−1/2)
=
3
√
3
3
−1/2
=
.
3
13 maj 15:31
Beti:
albo tak: log
12
3 = r /*(−1) −log
12
3 = −r
1
log
12
= −r /+1
3
1
log
12
+ log
12
12 = −r+1
3
1
log
12
*12 = 1−r
3
log
12
4 = 1−r log
12
2
2
= 1−r 2log
12
2 = 1−r /:2
1−r
log
12
2 =
2
cbdw
13 maj 15:37
Mila:
1−r
1−log
12
3
log
12
12−log
12
3
=
=
=
2
2
2
log
12
4
=
=log
12
2
2
cnw
13 maj 15:41