f.cyklometryczne obliczyć wartość
marek: obliczyć
1)cos(7arcsin(−√3/2)
2)cos(3arcsin(√3/2) + arccos(−1/2))
3)1/2arccos(√3/2) + arctg(−√3) − 3arcsin(√2/2)
13 maj 15:25
Basia:
| | √3 | | 7π | | π | | π | | 1 | |
cos(7arcsin(− |
| )) = cos(− |
| ) = cos(−2π− |
| ) = cos(− |
| ) = − |
| |
| | 2 | | 3 | | 3 | | 3 | | 2 | |
pozostałe próbuj zrobić sam w podobny sposób
13 maj 18:07
Ilona: pole powierzchni ostroslupa prawidlowego czwarakotnego jast rowne 96 cm kwadratowych . krawedz
boczna podstawy jaest rowna 6 cm .
− jaka jest pole kazdej sciany bocznej
− jaka jast wysokosc sciany bocznej
13 maj 18:13