matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.cyklometryczne oblcizyć wartość
marek:
obliczyć sin(2arcsin(1/2) −3arccos (−
√
3
/2)
13 maj 15:18
Maslanek:
arcsin(1/2) = π/6 arccos(−
√
3
/2) = π/2 + π/3
1
sin(π/3 − 3π/2 − 3π) = sin(−25π/6) = sin(−π/6) = −
.
2
Chyba...
13 maj 15:25