13 maj 13:13
Maslanek: 2b: x=−2 nie należy do dziedziny, dla x=3 wychodzi 7/5 = 12 − nieprawda.
Rób jeszcze raz i sprawdzaj swoje rozwiązania
13 maj 13:24
ManFanUtd: w 2b odpowiedzią jest tylko liczba 3 gdyż −2 wyklucza diedzina
13 maj 13:25
Ajtek:
| | 3 | |
2b jest ok  tam jest jedno rozwiązanie =−2,3 inaczej −2 |
| |
| | 10 | |
13 maj 13:25
Maslanek: Licznik:
34/3 * 3−2 * 34 = 34/3 * 32 = 310/3
Mianownik:
34/3 * 31/2 = 311/6
Iloraz:
310/3 : 311/6 = 39/6 = 33/2 = 93/4 = P
13 maj 13:26
tOTM: 2A wychodzi 2 roziwązania −1 i 4
2B jest jedno rozwiązanie −23/10 inaczej

czyli −2,3 dobrze ?
13 maj 13:27
Ajtek:
2a nie sprawdzałem, 2b jest ok.
13 maj 13:28
ManFanUtd: 2A jest OK
13 maj 13:30
ManFanUtd: 2B zrobilem lecz widze ze kolega juz wstawil
13 maj 13:31
tOTM: zamykam

!
13 maj 13:33