Trudne zadanie z matematyki, proszę o pomoc.
czytelniczka : Oblicz długość boków prostokąta o obwodzie 1,1dm, którego boki są proporcjonalne do
odcinków o długości 4cm i 7cm.
24 kwi 19:17
tim: 2a + 2b = 11cm
a + b = 5,5
b = 3,5cm
a = 2cm
24 kwi 19:48
masakra: dziekuję
24 kwi 19:49
masakra: a pomożęsz mi jeszcze z funkcji trygonometrycznych
24 kwi 19:52
Zdesperowana: i jeszcze chodzi mi o to zadanie
29 kwi 20:02
Zdesperowana: tutaj jestem i o to mi biega
29 kwi 20:04
Zdesperowana: no pomoże mi ktoś
29 kwi 20:08