matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
e do ln
Esseker:
nie moge wymyślić jak obliczyć e
ln2
pomożecie?
13 maj 12:59
Krzysiek:
e
lnx
=x
13 maj 13:00
Esseker:
własnie tego mi brakowało. dzięki
13 maj 13:01
AS:
x = e
ln2
lnx = ln2*lne lnx = ln2 *1 = ln2 x = 2
13 maj 15:11