matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji
Potrzebujący:
|x+1|−|x−1|
f(x) =
x
13 maj 12:49
Aga1.:
Musisz rozpatrywać przedziały ,x=−1, x≠0, x=1 (−
∞
,−1), <−1,0)U(0,1), <1,
∞
) 1. Gdy x∊(−
∞
,−1), to Ix+1I=−x−1, Ix−1I=−(x−1)
−x−1+x−1
−2
f(x)=
=
x
x
rysuj i licz dalej
13 maj 13:03
ewu:
ale dlaczego ? skąd mam wiedzieć jakie przedziały mam rozpatrywac?
15 maj 17:21