matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
mahrek:
Ma ktoś jakiś pomysl jak to rozwiazać....mecze sie juz z tym z 15 min...
kiedys to rozwiazalem ale teraz nie pamietam jak
x
2
+y
2
=404 logx−logy=1
12 maj 22:49
mahrek:
to jest uklad rownan
12 maj 22:49
Basiek:
x>0 , y>0 z II:
x
x
log
=1=> 10=
=> x=10y (podstaw do pierwszego i...)
y
y
12 maj 22:54
adnrej:
jaaaaaaa
takie to proste
12 maj 22:56
adnrej:
https://matematykaszkolna.pl/forum/146150.html
Basiek moze Ty dasz rade....
12 maj 22:59