rozwiąż równanie
gosia: x3−2x2−4x=0
12 maj 21:32
picia: x przed nawias
12 maj 21:32
Basiek: x(x
2−2x−4)=0
A potem Δ itd
12 maj 21:32
Maslanek: Basiek już szaleje
12 maj 21:35
Basiek: Pff. Właśnie spokojna jestem
12 maj 21:36
Maslanek: Jasne, jasne

Kawy pobudzają mózg
12 maj 21:39
Basiek: Wypiłam 3, może 4.

Ale dawno.

Więc pudło.
12 maj 21:40
gosia:
12 maj 22:00
Maslanek: Nie pudło, bo 5 już w drodze
12 maj 22:01
Basiek: Wcale nie.
gosiu− policzyłaś?

Czy masz gdzieś problem?
12 maj 22:02
Maslanek: Na pewno ma problem. Pomóż jej Basieńko

Ale 5 będzie, nie?
12 maj 22:03
Basiek: Nie będzie, Maślaneczku (?!) Wstałam dziś o 9−tej, co znaczy, ze zaraz idę spać.

Δ=20 =>
√Δ=2
√5
| | 2+2√5 | |
x1= |
| = 1+√5 x2= 1−√5 x3= 0 |
| | 2 | |
12 maj 22:04