Zadania
Natalia : 1)Wiadomo, że : 2x,4x,6x+1,3x+2 są długościami kolejnych boków czworokąta, który można opisać
na okręgu. oblicz długości boków tego czworokąta.
2)dane jest kolo o promieniu dl 8 cm , W kole tym poprowadzono cieciwe oparta na luku
odpowiadajacym katowi srodkowemu o mierze 60st. znajdz odleglosc tej cieciwy
3)wykaz , ze liczby a , b, c gdy a=6n+1, b=6n(3n+1 , c=6n(3n+1)+1 , gdzie n∊N sa dlugosciami
bokow trojkata prostokatnego
4)wykladzina dywanowa w jednym z pokoi (ksztalt prostokata) zostala obszyta ozdobna tasma o
dlugosci 18 m , Oblicz wymiary i pole tej wykladziny , jesli jej pole powierzchni jest
najwieksze z mozliwych
12 maj 18:33
Mila: 1) było rozwiązane
2) rozwiązane
3) c2=a2 b2 podstaw i przekształc
4) 2a+2b=18
a+b=9
b=9−a
P(a)=a*(9−a) znajdź aw .....dokończ
12 maj 18:37
Natalia : jak zwykle nic nie czaje i milo by bylo gdyby ktos mi wszystkie rozwiazal do końca, bo niestety
musze jutro oddac kontrolke
12 maj 18:44