mnożenie nieskończoności
Kokokoko: minus nieskończoność razy liczba ujemna to nieskończoność dodatnia

W końcu minus
razy minus to plus... Pomóżcie prosze.
−
∞* (−2)=
12 maj 17:26
Krzysiek: =+ ∞
12 maj 17:29
Kokokoko: dziekuję bardzo Krzysiu!
12 maj 17:32
zxc: ∞*(−2)=
6 lut 13:13
PW: Ni ma takich działań. Nieskończoność nie jest liczbą, żeby ją mnożyć przez (−2).
Twoje pytanie dotyczy zapewne żargonu stosowanego przy liczeniu granic. Trzeba zdawać sobie z
tego sprawę, że jest to żargon i umieć w razie potrzeby zacytować odpowiednie twierdzenie o
granicy dwóch ciągów, z których jeden jest rozbieżny do nieskończoności, a drugi ma granicę
skończoną.
Mówię poważnie − niesensowne jest zadawanie takich pytań.
6 lut 20:44
kuekue: "Ni ma" to też żargon. W razie potrzeby też musisz zacytować odpowiednie twierdzenie.
29 sie 22:25
MałaCzarna: Zaznacz zbiór X na osi liczbowej, jeżeli: X=(−∞;2)∪<41/2;5>
14 cze 19:28
kkkk: ∞*(−∞)
8 sty 21:00