Rozwiaz równanie
Aj: rozwiaż rownani
(x−1)(x+2)=(2x−3)(x+4)
i krotkie wyltumaczenie prosze
12 maj 16:38
Aj: (x−1)(x+2)=(2x−3)(x+4) i krotkie wyltumaczenie prosze

tresc zadania: rozwiaz nierownosc
12 maj 16:44
Basiek: * równanie, nie nierówność.
Przemóż nawiasy, wszystko na jedną stronę, rozwiąż równanie kwadratowe.
12 maj 16:45
picia: a gdzie masz nierownosc? co tu tlumaczyc? wszystko mnozysz, na jedna strone i przyrownujesz do
0
12 maj 16:45
Aj: juz to zrobilam, tylko wynik sie nie zgadza

kurde... delta wychodzi Δ=25−120 a w odp jest ze
sa dwa miesjca zerowe..nie czaje..
12 maj 16:46
Aj: rownanie* moj blad
12 maj 16:46
Aj: a jak jest delta na minusie przeciez nie moze byc dwoch miejsc zerowych...
12 maj 16:47
Aj: ja to moze napisze jak mi wyszlo.. wiec wyszlo ze a=3 b=−5 c=10 wam tez taki wynik?
12 maj 16:48
picia: no nie ma .
nie chce mi sie tego mnozyc

pewnie masz jakis bład w rachunkach.
12 maj 16:49
Basiek: x2+x−2=2x2+5x−12
x2+4x−10=0
Δ=56
12 maj 16:49
Aj: dziekuje, juz wiem gdzie blad

pozdrawiam
12 maj 16:51
lilcia: 6x−2=1
24 maj 09:36
lilcia: plis pomuzcie he he he
24 maj 09:37
lolx: @up
6x−2=1 6x=3 x=1/2
24 maj 15:07