matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
sylwia:
Stosunek pól trzech parami stycznych zewnętrznie okregow wynosi 1:4:9, uzasadnij że srodki tych okregow sa wierzchołkami trojkąta prostokątnego.
12 maj 15:35
Ajtek:
P
1
=πr
2
P
2
=4πr
2
P
3
=9πr
2
(3r)
2
+(4r)
2
=(5r)
2
12 maj 16:05