wykaz , ze liczby a , b, c
Natalia: wykaz , ze liczby a , b, c gdy a=6n+1, b=6n(3n+1 , c=6n(3n+1)+1 , gdzie n∊N sa dlugosciami
bokow trojkata prostokatnego
12 maj 15:16
asdf: tw pitagorasa, jeżeli L = P to zgadza się.
12 maj 15:19
Patronus: Trzeba sprawdzić czy c2 = a2 + b2
12 maj 15:19
Natalia: Możecie to obliczyc do końca?
12 maj 15:28
asdf: podstaw pod wzór, nie bój się...
a = 6n + 1 → a
2 = (6n + 1)
2 =..tutaj wzór skr mnożenia
i tak w kolejnych
12 maj 15:29
Phantom: możecie pomóc rozwiązać to do końca ? ja też nie rozumiem
13 maj 01:05
13 maj 10:05