Prostokątna działka na planie w skali 1:450 ma wymiary 3cm x 12 cm.
Phantom: Prostokątna działka na planie w skali 1:450 ma wymiary 3cm x 12 cm. Jakie w rzeczywistości jest
pole powierzchni tej działki? Wynik podaj w dm3.
12 maj 14:15
Maslanek: P = 0,3*1,2 = 0,36
Pr = 0,36 * 452 = ....
Pr = P * k2
12 maj 14:16
Phantom: czyli,
P=0,3 * 1,2 = 0,36 dm2
Pr= P * k2
Pr= 0,36 * 452 = 729 dm2
i teraz muszę dm2 zamienić na sześcienne i to już koniec zadania, tak?
12 maj 14:33
Maslanek: Jak kurde w dm3 pole?...
12 maj 14:34
Ajtek:
Phantom, od kiedy powierzchnię mierzymy w dm
3
12 maj 14:35
Phantom: 'Wynik podaj w dm3'
12 maj 14:35
Ajtek:
Skąd masz to zadanie?
12 maj 14:36
Phantom: od nauczyciela, który dał takie zadanie na kontrolce o.o'
12 maj 14:36
Mila: Witam, Ajtek
12 maj 14:37
Ajtek:
To przepisane jest z błędem. Na 100% powinno być w dm
2!
Witaj
Mila 
.
12 maj 14:38
Phantom: no to nauczyciel w takim razie popełnił błąd przepisując te zadania. dziękuję za pomoc
12 maj 14:39