Oblicz wartość wyrażenia U{α+β}{3} + U{2y-30*}{6} + U{3α+45*}{9}
Phantom: Niech α , β , γ , δ będą miarami kątów czworokąta.
| | α+β | | 2y−30* | | 3δ+45* | |
Oblicz wartość wyrażenia |
| + |
| + |
| |
| | 3 | | 6 | | 9 | |
12 maj 13:54
Maslanek: | 3a + 3b + 3c − 45 + 3d + 45 | | 3(a+b+c+d) | | 3*360o | |
| = |
| = |
| = 120o |
| 9 | | 9 | | 9 | |
12 maj 13:57
Basiek: | 6α+6β+6γ−90o+6δ+90 | | 6(α+β+γ+δ)+180 | | 360+180 | |
| = |
| **= |
| =.... |
| 18 | | 18 | | 18 | |
** wiemy, że (α+β+γ+δ)=360
12 maj 13:58
Maslanek: First
12 maj 13:59
Basiek: Ostatni będą pierwszymi.
12 maj 14:00
Maslanek: You lost

Sorry, my dear
12 maj 14:01
Basiek: Angielski już pisałam, nie chcę tego widzieć.

Dobrze, przegrałam, jestem loserem. Wiem
12 maj 14:01
Maslanek: Nie poddawaj się tak łatwo
12 maj 14:04
Basiek: Bardzo Ci się nudzi? Bo chyba tak
12 maj 14:04
Maslanek: Po prostu chcę się z Tobą podroczyć..

A Ty mi nie chcesz oddać
12 maj 14:07
Basiek: Ech... nawet nie jestem w stanie nic wymyślić. Po prostu przegrałam.
12 maj 14:13
Maslanek: :(
Mam Cię znielubić?
12 maj 14:16
Basiek: Nie Ty pierwszy, nie Ty ostatni.

Jestem niewyspana. Droczenia nie będzie
12 maj 14:19
Maslanek: To chociaż pomyziaj mnie po bródce
12 maj 14:21
Basiek: Pf. Może poproś swoją mamę, czy coś.
12 maj 14:42
Maslanek: Pf.
12 maj 14:43
Basia: ⇒Maslanek first but wrong, look for Basiek post
12 maj 14:44
Basia: look to oczywiście (sto lat nie mówiłam w tym pięknym języku)
12 maj 14:44
Basiek: Hahahaha.

Życie jest piękne.
12 maj 14:45
Basiek: Eeee, i jeszcze u mnie, zgubiłam szóstkę
12 maj 14:49
Basia: nie sprawdzałam, ale to, że 9 nie dzieli się przez 6 rzuca się w oczy
12 maj 14:50
Maslanek: I tego 180 nie ma...

Zastanawiam się czy upadasz i wstajesz czy może upadasz i upadasz?
12 maj 14:50
Basiek: Upadam i upadam, Jestem w tym najlepsza.
12 maj 14:52
Basiek: reasumując:
| | 6(α+β+γ+δ) | | 6*360 | |
= |
| = |
| =... |
| | 18 | | 18 | |
12 maj 14:54
Maslanek: I'm so glad to see it
12 maj 15:09