matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
Gocek:
wiemy ze a<b oraz p(a)=
1
6
, p(b)=
4
6
, ile wynosi p(AuB) ?
12 maj 11:17
Daniel:
znajdz częsc wspolną, dalej łatwo
12 maj 14:12
Aga1.:
Może A⊂B? Wtedy P(AUB)=P(B)
12 maj 18:47