pomocy mam test
Jakub: 1. Prosta o równaniu y = a ma dokładnie jeden punkt wspólny z wykresem funkcji
kwadratowej
ƒ(x) = −x2 + 6x − 10. Wynika stąd, że
a = 0
a = −3
a = −1
a = 3
24 kwi 17:38
tim: W jakim miejscu funkcja kwadratowa będzie miała jedno miejsce przecięcia z funkcją STAŁĄ?
24 kwi 17:39
tim: Mam pyt. jaki test?
24 kwi 17:39
Jakub: która odpowiedz jest prawidłowa
24 kwi 17:41
Jakub: to jest test na kąkurs na który niby mnie pani od matmy zapisała
24 kwi 17:42
tim:

k
ONkurs... Najpierw odpowiedz na pytanie.
W którym miejscu jak masz narysować prostą poziomą będzie miała JEDEN wspólny punkt?
24 kwi 17:44
Jakub: nie wiem to jest test napisałem co wiem i muszę zaznaczyć którąś odpowiedz z tamtych
24 kwi 17:46
Jakub: Wskaż równanie osi symetrii paraboli określonej równaniem y = −x2 + 4x − 11.
x = 4
x = −4
x = 2
x = −2
24 kwi 17:56
Jakub: 2. Ciąg (an) jest określony wzorem an = (−3)n * (9 − n2) dla n > 0. Wynika stąd, że
a3 = −27
a3 > 0
a3 = −81
a3 = 0
24 kwi 17:56
Next: Co do pierwszego zadania z punktem wspólnym wystarczy obliczyć współrzędne wierzchołka funkcji
kwadratowej, jeśli trzeba to zrobić mały rysunek i zauważyć że tylko prosta y=−1 przecina
wykres w jednym miejscu. Czyli odpowiedż a= −1
1 maj 17:54
Next: Banalne masz te zadania, nie wiem czy Ci się jeszcze przydadzą odpowiedzi ale może na
przyszłość będziesz wiedział

W przedostatnim będzie x=2 ze wzoru na p
1 maj 17:58