po uproszeczeniu zapisać w postaci
Mariuszek: Witam ...potrzebuje waszej pomocy z zadaniach na prace kontrolna .
(2x−3)2−(3x+2)2 − jaki wzór muszę użyć ?
11 maj 13:07
Basiek: a2−b2= (a−b)(a+b)
11 maj 13:08
ania: lub wprost (a+b)2=a2+2ab+b2
4x2−12x+9−9x2−12x−4 = −5x2−24x+5
11 maj 13:13
Mariuszek: Dziękuje bardzo ..to tak jest jak po 16 latach znów zaczyna się szkołę zaoczną (nakaz z pracy)
a pani mieli materiał z prędkością światła ( nie dziwie jej się bo 44 słuchaczy )
Jeszcze raz bardzo chce wam podziękować za rozwiązanie
Pozdrawiam Mariusz
11 maj 13:22