naszkicuj wykres funkcji
natalia: Stosując odpowiednie przesunięcie y=√x,naszkicuj wykres funkcji y=√x+3 −4
11 maj 10:59
natalia: mi to wyszło tak i raczej źle więc niech ktoś mi to spr błagam!
y=2x−2
L1=[2x,y};y≥2x−2
L2=y≤2x−2
L1∩L2{2x,u}:y=2x−2
tabela:X−2−4
Y−2−6
rysuje wykres pkt (2,2) i (4,6) łączę i kreski do góry pewnie źle co?
11 maj 11:05
Rodney: ogarnij co ci napisalem w poprzednim temacie
11 maj 11:07
Rodney: przyznam szczerze, ze nie rozumiem tego co napisalas w poprzednim poscie...
11 maj 11:32
Rodney: y=2x−2 ? Skad to sie w ogole wzielo ?
11 maj 11:32
ania:

rysujesz funkcję
√x i przesuwasz ją o 3 w lewo i 4 w dół
11 maj 11:33
Rodney: ale mnie zastanawia to co Natalia zrobila z tym... nie umiem tego zrozumiec
11 maj 11:35
Mila: Natalio :
1) Punkty wykresu f(x)=√x i x≥0
(0,0),(1,1), (4,2), (9,3) zaznacz te punkty w układzie współrzędnych i połącz .
2) przesuń te punkty o wektor [−3,−4] i połącz.( Patrz post Ania)
Teraz dziedzina to : x≥−3
11 maj 11:42