matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze opomoc
daga:
Obliczyć wartość wyrażenia: (1− 〖ctg〗
2
α)/(1+c〖tg〗
2
α) ,gdy tgα= √3/4 i α jest kątem ostrym
11 maj 07:39
ania:
1−ctg
4
α = 1−256/9 = −247/9
11 maj 07:42