matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pelne rozwiazanie
daga:
Wyraz ogólny ciągu jest: a
n
=(−1)
n
∙3
2
n. Wyznacz pierwszy wyraz ciągu
11 maj 06:33
Patronus:
Żeby znaleźć a
1
wystarczy pod każde n w wyrazie ogólnym podstawić 1... a
1
= (−1)
1
* 3
2
* 1 = −9
11 maj 07:01