matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Sylwia:
3
Wykres funkcji f(x) =
przesunięto o dwie jednostki w prawo wzdłuż osi x i o jedną
x
jednostkę w dół wzdłuż osi y a)podaj jej wzór, dziedzinę i asymptoty b) wyznacz miejsce zerowe funkcji
11 maj 00:27
Rodney:
a)
3
y =
−1
x−2
D = R\{2} Asymptota pozioma y = −1 Asymptota pionowa x = 2 b) x
0
= 5
11 maj 00:32