funkcje
Sylwia: Rozwiąż równanie :
10 maj 23:28
Aga1.: x≠0 i x≠−1.
Możesz mnożyć na "krzyż"
(2x−1)(x+1)=3x
licz
10 maj 23:30
Sylwia: Ale mogła byś dać równanie?
10 maj 23:31
picia: przeciez juz masz rownanie.
10 maj 23:33
Sylwia: A mogła byś mi to rozwiązać bo ja słaba jestem z matmy
10 maj 23:41
picia: moglBYM

tylko nie wiem co Ci to da.
2x
2+2x−x−1−3x=0
2x
2−2x−1=0
teraz Δ. dasz rade?
10 maj 23:46
Sylwia: raczej nie ale dzięki
10 maj 23:56
mala2: ax
2+bx+c=0
Δ = b
2 − 4ac = 4 − 4 * 2 * (−1) = 12
√Δ =
√12 = 2
√3
11 maj 00:21
Sylwia: dziękuje ślicznie
11 maj 00:47